Om oss

Kennel Wellgoer

Mitt namn är Emelie och jag bor tillsammans med min familj utanför Karlskrona, Blekinge.
Jag har sedan barnsben haft ett stort intresse för djur. Jag är uppvuxen med hund och har nu både labrador retriever och dansk-svensk gårdshund i hemmet.

Jag fick min allra första egna hund när jag skulle fylla 15 år. En labradorvalp som kom till att heta Dixie. Vi provade på mycket inom hundsportens värld men det som jag fastnade lite extra för var apporteringen, och senare jakten. Vi tränade även mycket viltspår samt ren lydnad. Med tiden växte mitt intresse för avel. Under min gymnasietid, runt år 2008 började mitt intresse för den dansk-svenska gårdshunden. Det var när jag träffade Millies, mormor - Björkstugans Fiorentina, som jag kände att "en sådan hund vill jag ha". Några år senare blev det en valp efter hennes dotter - Flinkagårdens Calaisa och Götängens Bond-James Bond. Valpen kom till att heta
All It Takes Like A Flash "Millie". Våren 2017 fick vi en valpkull i huset, kennelns första. Jag valde att para All It Takes Like A Flash "Millie" med Larsgårds Vido
(e: SE V-10 SE V-09 VDH CH NORD UCH Haritzas Tuffe Nuffe,
u: SE UCH SE V-12 SE VV-14 Riddarens Copenhagen).
Det blev tre valpar i kullen, två tikar och en hane. Wellgoer A Dream Of Spring fick stanna kvar hos oss. En härlig tik som vi hoppas mycket på. Hedda som hon heter är nu friröntgad. Hon är officiellt utställd med Excellent, 3 plac. unghundsklass, Eslöv nat 2018.
Vi fick vår andra valpkull, och Heddas första, i juni 2019. Jag valde att para Hedda med Hennagardens Estero Eros. Det blev två tikar där vi satte ut den ena tiken på foder. Ni kan läsa mer om henne under "Hundar".


Ni hittar oss även på facebook under "Kennel Wellgoer".


Mitt hjärta har alltid klappat lite extra för labradoren och vintern 2018 fick jag möjligheten att köpa mig en labradorvalp. Vi hämtade henne i Mora hos kennel Rockdove's. En fin och härlig tik som jag har stora förväntningar på. Jag hoppas att hon ska bli min nya apportör och ta över efter Dixie. Ginny är nu friröntgad och hon tränas för jakt och jaktprov.


Valparna registreras i Svenska Kennelklubben under prefixet "Wellgoer". Valparna föds upp i hemmiljö och hanteras mycket. Avelsdjuren är friska och har bra mentalitet.
Valpar från oss levereras vid tidigast 8 veckors ålder och är då registrerade i Svenska Kennelklubben (SKK), vaccinerade, avmaskade, id-märkta, veterinärbesiktigade och dolda fel försäkrade.


Vi förbehåller oss fri prövningsrätt vid valet av valpköpare.

Kennel Wellgoer/Emelie Nilsson, Attanäs 362, 37375 Jämjö. Wellgoer@live.com


Copyright @ All Rights Reserved Kennel Wellgoer 2019