Om oss

KENNEL WELLGOER

Mitt namn är Emelie och jag bor tillsammans med min familj utanför Karlskrona, Blekinge.

 Jag har sedan barnsben haft ett stort intresse för djur. Jag är uppvuxen med hund och har nu både labrador och dansk-svensk gårdshund i hemmet.

 

Mitt intresse för avel började år 2008. Strax innan började mitt intresse för den dansk-svenska gårdshunden. Det var när jag träffade Millies, mormor - Björkstugans Fiorentina, som jag kände att "en sådan hund vill jag ha". Några år senare blev det en valp efter hennes dotter - Flinkagårdens Calaisa och Götängens Bond-James Bond. Valpen kom att heta All It Takes Like A Flash "Millie".

 


Millie

Våren 2017 fick vi en valpkull i huset, kennelns första. Jag valde att para

All It Takes Like A Flash "Millie" med Larsgårds Vido

(e: SE V-10 SE V-09 VDH CH NORD UCH

Haritzas Tuffe Nuffe,

u: SE UCH SE V-12 SE VV-14

Riddarens Copenhagen).

Det blev tre valpar i kullen, två tikar och en hane. Wellgoer A Dream Of Spring stannade kvar hos oss. En härlig tik som vi hoppas mycket på. Hedda som hon heter är nu friröntgad. Hon är officiellt utställd med Excellent, 3 plac. unghundsklass, Eslöv nat 2018.

Nästa valpkull planeras till 2019. 

Millie med valpkullen från 2017

Mitt hjärta har alltid klappat lite extra för labradoren och vintern 2018 fick jag möjligheten att köpa mig en labradorvalp. Vi hämtade henne i Mora hos kennel Rockdove's. En fin och härlig tik som jag har stora förväntningar på. Jag hoppas att hon ska bli min nya apportör och ta över efter Dixie. I dagsläget har vi ingen uppfödning utav labrador.


Dixie

Valparna registreras i Svenska Kennelklubben under prefixet "Wellgoer". Valparna föds upp i hemmiljö och hanteras mycket. Vi vill få fram rastypiska gårdshundar. Avelsdjuren är friska och har bra mentalitet.

Valpar från oss levereras vid tidigast 8 veckors ålder

och är då registrerade i Svenska Kennelklubben (SKK), vaccinerade, avmaskade, id-märkta, veterinärbesiktigade och dolda fel försäkrade.
Välkommen att kontakta oss


Emelie Nilsson

Wellgoer@live.com

+ 46 705 44 36 26


Attanäs 362

373 75 Jämjö

Kontakta oss

© 2019 Kennel Wellgoer

Telefon:

+46 705 44 36 26

Attanäs 362

373 75 Jämjö, Sverige

E-mail:

Wellgoer@live.com